Jak funguje AI rozšíření vyfocených fotek v Xiaomi 14 Ultra?

Umělá inteligence (AI) je poslední roky všude. Dnes můžeme snadno generovat obrázky, a to po pouhém textovém zadání. Algoritmy se ale neustále učí také různě upravovat fotografie a videa, což se dostává i do systémů mobilů od různých výrobců. Xiaomi má tyto funkce roky, ale u modelu Xiaomi 14 Ultra nasadil v současné době exkluzivně novější verze. Jak funguje takové AI roztažení snímků?

Ve svém starším článku jsem si u Xiaomi 14 Ultra pochvaloval odstraňování osob a jiných nežádoucích objektů z fotek – více informací. Galérie fotek a videí s editorem od výrobce dostává pravidelné aktualizace a vylepšení. K dispozici je také funkce AI rozšiřování fotek, což je pro algoritmus pořádná výzva. Musí nejen snímek rozšířit, ale také dokreslit okolí. Ne u každého snímku to funguje ideálně, ale u některých snímků to může vypadat vážně dobře. Často jsem z algoritmu dostal i úsměvné výsledky. U domalovaných částí může někdy být vidět neostrost, ale tu můžete zamaskovat efektem rozostření, vinětací nebo jinou úpravou.

Funkci AI rozšíření najdete v galérii fotek a videí od Xiaomi. Stačí fotku otevřít, vybrat pod fotkou úpravy a přejít do ořezu fotek. Tam je právě tlačítko pro rozšíření fotky. Generování alespoň v mém případě bylo bez omezení a zkoušet jsem mohl tedy velký počet pokusů. Ty nejlepší výsledky jsem si mohl uložit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top