Test Boosteroid ULTRA – náročné hry ve 4K v cloudu

Dnes už nepotřebujete drahý herní počítač nebo herní konzole. Pokud máte slušnější internetové připojení, lze sáhnout po cloudovém řešení. Náročné hry můžete jednoduše streamovat, a to na maximální grafické nastavení. K dispozici je třeba kvalitní služba Boosteroid, která oznámila příchod tarifu se 4K rozlišením a 120 FPS. Jak streamování ve vyšším tarifu funguje?

Testuji 4K tarif. Jaký je?

Boosteroid v současné době umožňuje streamovat PC a Xbox hry v maximálním Full HD rozlišení se 60 FPS. To funguje výborně, ale 4K se na nové chytré televizor hodí. Od Boosteroidu už nějakou dobu testuji chystaný tarif „ULTRA“, který nabídne hraní ve 4K, ve 120 FPS a kvalitnější využití VM. Ray Tracingu.

Mé testování doprovázelo jen nadšení a takový Cyberpunk 2077 je o poznání hezčí. Night City vypadá hned lépe a není to jen o rozlišení, ale dost právě o lepším Ray Tracingu od Nvidie. Se 4K rozlišením přichází samozřejmě vyšší datová náročnost, ale o nic hrozného se nejedná a běžně jsem hrál na hotspot z mobilu na 5G a LTE sítích. Odezva byla naprosto bez problémů a vyšší rozlišení oceňuji především na 2K monitoru ViewSonic. Před každým hraním jsem totiž na Full HD tarifu musel změnit rozlišení ve Windows, abych neměl kolem spuštěné hry v prohlížeči černé pruhy. Jedná se sice o drobnost, ale s vyšším rozlišením mizí, což je příjemné.

A co FPS? U těch dost záleží na dané hře a vašem internetovém připojení. Pokud hra 120 FPS opravdu podporuje, povolte 120 FPS v jejím nastavením, musíte mít také obrazovku podporující takovou obnovovací frekvenci a samozřejmě rychlé připojení. Pokud tak rychlý internet nemáte, bude streamování hry probíhat ve 4K se 60 FPS a vyšším Ray Tracingem.

Kdy se tarifu dočkají ostatní uživatelé?

V době psaní tohoto článku nebyl 4K tarif dostupný veřejnosti, ale jen pro uzavřené testování. Už ale víme cenu, která bude stanovena na €17,89/měsíc nebo výhodněji €89,99 na půl roku. Tarif bude dostupný již do konce května. Služba spustila také vylepšenou správu tarifů a pokud by vám 4K tarif nevyhovoval, můžete se v nastavení přepnout snadno na Full HD – více informací.

Servery 4K budou veřejnosti k dispozici dříve, než jsme předpokládali, a to do konce května. – zastoupení služby Boosteroid

Užitečné odkazy:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top