Google umožnil automatické mazání aktivit

Pokud využíváte Google služeb, tak veškeré aktivity jsou ukládány na váš účet. Historie zahrnuje vyhledávání ve vyhledávači, používané aplikace v mobilu, polohu zařízení a řadu dalších informací. Tyto informace pochopitelně sbírá i Apple, některé i Facebook a mnoho jiných služeb. Google nyní umožnil automatické mazání aktivity, které si můžete konečně povolit. Jak na to?

Doposud bylo možné veškeré informace bez problémů smazat manuálně, ale nyní máte možnost automatické smazání bez dalšího zásahu po třech nebo osmi měsících. Ponechat si však můžete i možnost ručního odstranění, ale na to řada uživatelů bude zapomínat.

Je nutné zdůraznit, že odstraněním informací přijdete o historii vyhledávání ve vyhledávači, informací z našeptávačů dalších služeb Googlu a spoustu dalších informací. Pokud tedy nejste paranoidní, tak tyto informace vůbec mazat nemusíte. Volba je však jen na vás.

Jak nastavit automatické mazání údajů?

  • Pokud jste přihlášeni ke svému Google účtu, tak navštivte stránku Aktivita na webu a v aplikacích
  • Na této stránce si můžete vybrat, jak dlouho mají být informace uchovány.
  • Vyberte si, jestli chcete údaje mazat ručně, automaticky po třech nebo osmi měsících a vše potvrďte modrým tlačítkem

Sleduj na Instagramu:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*