Služba pro sdílení souborů Zálohuj.si definitivně skončila?

Nikomu asi neuniklo, že legendární česká služba Ulož.to prošla výraznou změnou. Již nenabízí veřejné soubory, ale změnila se na Ulož.to Disk pro zálohu dat. Místo po Uložtu chtěla zaujmout nová nadějná služba Zálohuj.si, ale na tu byl ze strany mobilních operátorů poměrně brzy blokován přístup. Služba tehdy provoz pozastavila a oznámila, že chystá spustit novou verzi webu. Kde slibovaná nová verze webu je?

Oznámení nové verze Zálohuj.si

Pozastavení služby Zálohuj.si bylo velmi rychlé a očekávalo se brzké spuštění nové verze. Osobně jsem očekával, že se služba přesune do země mimo legislativy EU nebo USA. Přístup na web by sice mohl být ze strany mobilních operátorů blokován, ale každý by se na ní mohl snadno dostat skrze anonymizační služby. Ani po asi třech měsících stále nová verze nepřišla. Na webu již ani není oznámení o slibované nové verzi.

Přesun služby do zahraničí by nebylo nic snadného, ale ne nemožného. Řeší snad provozovatelé nějaké právní záležitosti? Možné to je, ale to je jen čisté spekulování.

Domnívám se, že se nové verze již nedočkáme, protože adresa Zálohuj.si nemá již žádné DNS záznamy a nekomunikuje. Pokusil jsem se jí několikrát kontaktovat e-mailem, ale odpovědi jsem se nedočkal, ačkoliv jsem se na rozdíl od některých novinářů ke službě stavil vždy v pozitivním duchu. Na sociální síti Instagram byla služba dost aktivní a na můj poslední dotaz nebylo odpovězeno ani tam.

Komunikace se službou Zálohuj.si na Instagramu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top