Společnost Starlink usnadňuje dostupnost hardwaru v České republice

Společnost Starlink s radostí oznamuje, že její inovativní internetové služby jsou nyní snadněji dostupné pro obyvatele České republiky. Zákazníci mohou pořídit potřebný hardware nově u prodejce Alza.cz. Zákazníci, kteří se chystají na dovolené na odlehlejších místech nebo s karavanem na cesty různorodou krajinou, tak mohou zpříjemnit své cestování kvalitním internetovým připojením.

Starlink, který je součástí globální vesmírné společnosti SpaceX, funguje na principu sítě tisíců nízko obíhajících satelitů, které komunikují s pozemními stanicemi a uživatelskými terminály. Tento systém umožňuje poskytovat rychlý a stabilní internet téměř kdekoliv na planetě. Satelity jsou rozmístěny tak, aby zajišťovaly neustálé pokrytí, což znamená, že uživatelé mají k dispozici vysokorychlostní připojení bez ohledu na geografickou polohu. Služba je navržena tak, aby minimalizovala latenci a maximalizovala přenosovou rychlost, což ji činí ideální volbou pro širokou škálu aplikací, od domácího využití po profesionální a obchodní potřeby.

Jednoduché nastavení ve dvou krocích

Streamování, videohovory, online hry, práce na dálku a mnohem více si díky nejpokročilejšímu internetovému systému na světě Starlink může vychutnat kdokoliv i na těch nejodlehlejších místech. Připojení navíc zvládne každý ve dvou jednoduchých krocích a během pár minut – stačí pouze volný výhled na oblohu. V prvním kroku se připojí Starlink k napájení. V druhém a současně i posledním kroku se pak anténa nasměruje k obloze. Pořadí obou kroků je možné zaměnit libovolně. Ideální polohu lze navíc ověřit v mobilní aplikaci, která umožňuje i intuitivní správu služby. Aplikace samotná navíc uživatele názorně provede celým procesem od počátku až do konce.

Vše potřebné v balení

V balení sady Starlink Standard Kit zákazníci naleznou vše potřebné pro instalaci – Starlink, stojan, router Gen 3, Starlink kabel (15 m), síťový kabel (1,5 m) a napájecí adaptér (1,5 m). Tato standardní sada poskytuje rychlost 50–200 Mb/s až pro 10 uživatelů současně. Součástí balení je pouze hardware, pro fungování internetu je potřeba na oficiálních stránkách Starlink zakoupit tarif. Všechny tarify Starlink mají neomezená vysokorychlostní data a další výhodou tohoto řešení je, že zákazník neuzavírá dlouhodobou smlouvu a službu lze kdykoliv zrušit. Tarify začínají od ceny 1 249 Kč.

Starlink je od dnešního dne dostupný u prodejce Alza.cz za cenu 8 800 Kč. O distribuci se stará Apcom CEE. Tarify je možné pořídit samostatně na stránkách Starlink.com. Doplňkové příslušenství by mělo být také u prodejce Alza.cz k dispozici v nejbližší době.

Zdroj: TZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top