Kde koupit digitální kopie hudebních alb v MP3 nebo FLAC?

Pamatujete dobu, kdy každý stahoval hudbu a přesouval ji pomalu do mobilu, USB flash disku nebo přehrávače? Ta doba je pryč a dnes každý používáme svou oblíbenou streamovací službu. Co když ale potřebuju offline MP3 nebo FLAC skladby? Důvodů k tomu můžete mít více např. na poslech hudby z hodinek bez nutnosti mít u sebe mobil. Kde ale takové skladby v dnešní době sehnat?

Zapomeňte na pirátství hudby…

Doba se změnila a pirátství hudby šlo do ústraní. Úplně nezmizelo a dle mého názoru tu bude vždy. Pokud ale chcete vysokou kvalitu, určitě i v pirátském světě na kvalitní skladby narazíte, ale vážně se chcete babrat hromadou nahrávek s pochybnou kvalitou a covery? Já ne a určitě nechci poslouchat „odpad“ ve formátu MP3. Oblíbené zpěváky je také správné podpořit.

Streamovací služby jsou super, ale umělcům z nich teče extrémně málo peněz a často nenabízí vysokou kvalitu. To je přesně případ Spotify, proto bych za tuto službu nikdy neplatil. Přidanou hodnotu vidím především v Tidalu, protože dostanete vysokou kvalitu, možnost používání s DAC převodníky a umělci dostanou větší částky z vašeho přehrávání.

Tak kde mám digitální nahrávky kupovat?

Kde je ale možné skladby nebo alba digitálně kupovat ve vysoké kvalitě? Ono to je docela složité, protože většina takových služeb poskytuje nízkou MP3 kvalitu nebo neumožňuje nakupování uživatelům v ČR. Stále tu ale je česká služba SupraphOnline.cz, která nabízí slušné množství kvalitních alb, možnost si zakoupit pouze jednotlivé skladby, stahovat v „prašivém“ MP3 formátu  nebo ve vysoké kvalitě ve formátu FLAC. Všechny zakoupené skladby a alba budete mít uložená pod svým účtem a kdykoliv si je můžete stáhnout. Platba je možná skrze ověřené a legitimní platební brány. Pokud chcete někomu udělat radost, můžete dané album zakoupit a někomu darovat poukaz, aby si ho mohl stáhnout.

Kvalita FLAC skladeb a tagy s informacemi

V každém případě doporučuji vysokou kvalitu skladeb ve formátu FLAC. Zaberou sice více místa, ale kvalita je dost znát. Testovací skladba „LUNCH“ od Billie Eilish byla s datovým tokem 899 kB/s. S kvalitou jsem tedy rozhodně spokojený, ale vadí mi absence tag informací a coveru. To má ale snadné řešení – více informací.

One thought on “Kde koupit digitální kopie hudebních alb v MP3 nebo FLAC?

  1. supraphonline. cz TOP! Kupuji tam už dlouho dlouho! 🙂 Už jsem tam nechal tak min. jeden iphone 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top