Jak fotí skládací mobil Oppo Find N2 Flip?

Skládací mobil Oppo Find N2 Flip na svých zádech nese dvojici fotoaparátů s LED bleskem. Hlavní fotoaparát má 50 Mpx rozlišení, světelnost f/1,8 a zorné pole 86°. Druhý fotoaparát je dle očekávání ultraširokoúhlý se zorným polem 112°, 8 Mpx rozlišením a světelností f/2,2.

Níže se nachází galérie fotek, které jsem mobilem Oppo Find N2 Flip nafotil. Rozkliknutím je můžete zvětšit a procházet jimi šipkami. Pod některými fotkami najdete také důležité popisky s informacemi o jejich pořízení.

Hlavní fotoaparát za dobrého světla

Žádný mobil s ohebným displejem prozatím nemá fotoaparáty, které se rovnají těm nejvyšším vlajkovým mobilům běžné konstrukce. To ale neznamená, že Oppo Find N2 Flip fotí špatně. Hlavní fotoaparát má vysoké rozlišení a za dobrých světelných podmínek si hravě poradí s protisvětlem, fotit můžete makro a s barevným podáním jsem byl spokojený. Detaily po celé ploše fotek jsou také na vysoké úrovni a myslím si, že většina lidí bude s kvalitou spokojena. Občas se mi jen stalo, že software nezvládl zpracovat oblohu, a ta byla ve finále bílá. Jednalo se ale o ojedinělý jev.

Oppo již u modelu Oppo Reno10 Pro 5G ukázal, že post-processing umí. U tohoto mobilu můžete nafotit třeba více snímků, ale post-processing je ještě bude chvilku zpracovávat. Pozvedne tak jejich kvalitu a finální fotka bude dostupná v galérii fotek do pár vteřin.

Hlavní fotoaparát s nočním režimem

Vůbec špatně nevypadají ani noční snímky. V takovém případě doporučuji sáhnout po efektivním nočním režimu, který umí danou scénu zaznamenávat déle. Post-processing pořízené snímky zpracuje. Výsledky jsou pak pěkné, prosvětlené, s dostatkem detailů a vyhlazen je i digitální šum.

Focení portrétním snímků

Mobil nabízí také oblíbený portrétní režim s rozostřeným pozadím. Využívá k tomu hlavní fotoaparát a umí za lidmi, zvířaty nebo předměty rozostřit pozadí. Líbí se mi, že Oppo u tohoto režimu opravdu přemýšlí a automatika je s rozostřením (bokeh efektem) umírněná. Nepůsobí tedy nepřirozeně a sáhnout můžete i po různých filtrech. Během testování jsem filtry využíval u portrétního režimu celkem často, protože post-processing si s nimi umí dost pohrát. Rád mám především ty černobílé.

Digitální zoomování

Oppo Find N2 Flip nemá teleobjektiv, ale až 10x digitální zoom využívat můžete. To funguje tak, že systém ořízne scénu z hlavního fotoaparátu. Jelikož má hlavní fotoaparát vysoké rozlišení, má z čeho ořezávat a díky povedenému post-processingu je 2x digitální zoom použitelný. Za dobrých světelných podmínek umí mobil pořídit kvalitní snímky i s 5x digitálním zoomem. Digitální zoom oceníte třeba při focení makra.

Ultraširokoúhlý fotoaparát za dobrých světelných podmínek

Ultraširokoúhlý fotoaparát má průměrné 8 Mpx rozlišení a nějaká velká očekávání jsem od něj neměl. Opravdu se ale snaží a venku za dobrých světelných podmínek umí pořídit hezký snímek s pěknými barvami, bez deformace po stranách a s dostatkem detailů. Velice dobře zvládá zvládá také HDR. Fotoaparát sice špatný určitě není, ale není ani nadprůměrný.

Ultraširokoúhlý fotoaparát s nočním režimem

S ultraširokoúhlým fotoaparátem je možné používat noční režim. Za špatných světelných podmínek umí kvalitám fotek dost pomoci. Pokud máte poblíž třeba nějaké lampy a budete mobil držet stabilně, pořídíte prosvětlené snímky s vyhlazeným šumem.

Selfíčka zadními fotoaparáty?

Ohebné mobily mají velkou výhodu v tom, že můžete pořizovat selfie hlavním fotoaparátem. Jedná se o mnohem lepší řešení, než se fotit malým fotoaparátem v displeji. Kvalita je totiž výrazně vyšší a vše vidíte na malém vnějším displeji. Fotit se lze běžným režimem na automatiku, ale i s portrétním režimem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top