Recenze nových odolných skel FIXED Armor pro jablíčkáře

Český výrobce FIXED na našem trhu prodává hromadu skvělých produktů. Již dávno se nejedná pouze o různé kryty, ale mezi mé oblíbené produkty patří třeba powerbanka FIXED Zen 20 Pro. Delší dobu nabízí také ochranná skla na displeje mobilů. V této recenzi jsem se podíval na nové FIXED Armor sklo pro iPhony. Slibuje vysokou odolnost.

Jak se sklo FIXED Armor nanáší?

Nová skla FIXED Armor jsou k dispozici v promyšleném balení. V krabičce najdete vše, co budete pro aplikaci skla potřebovat. Opravdu velkou pochvalu si výrobce odnáší za rámeček s ochranou před prachovými částicemi. Právě díky tomuto rámečku je aplikace skla velmi jednoduchá a zvládne to každý. Nechybí k tomu ani ilustrační návody v krabičce.

Celý rámeček výborně padne danému modelu iPhonu. Stačí jen odlepit ochrannou fólii a do rámečku očištěný mobil snadno vložit. Poté už jen stačí prstem přejíždět v místech rámečku. Po aplikaci mi jen stačilo ještě vytlačit malé bublinky.

Jak sklo sedí a pro jaké iPhony je dostupné?

V době psaní recenze bylo nové sklo FIXED Armor dostupné od iPhonu 12 až po nejnovější řadu iPhone 16. Vybrat si tedy může každý a já sklo testoval na iPhonu 13. Sedí výborně, nemusel jsem ho nijak přelepovat a sklo nijak nebrání v používání krytů od různých výrobců. To je totiž často problém konkurenčních skel.

Výrobce se chlubí, že nové sklo je „extra odolné proti prasknutí“. Slibuje o 30 % vyšší pružnost v porovnání s běžnými skly. Po dobu testování neutrpělo sklo žádné oděrky nebo vlasové škrábance. Jeho ochrana je tedy vysoká, ale já musím především pochválit nízké odlesky při používání mobilu v autě pro navigaci. Nemá negativní vliv ani na podání černé barvy displeje a nejsou na něm tolik vidět otisky prstů. Někomu jen může trochu vadit horní výřez pro kamery a senzory Face ID. Výrobce se rozhodl pro výřez, protože pak lépe funguje odemykání mobilu u iPhonu 13. Ve skutečnosti výřez není špatný a do rukou vás nebude nijak řezat.

Závěr

Myslím si, že nová skla FIXED Armor jsou skutečně vydařená. Pokud hledáte kvalitní ochranu vašeho jablečného miláčka, rozhodně bych toto sklo doporučil. Sedí výborně, netrpí na odlesky ani na zhoršení barevného podání displeje, což mi u velké části skel nesmírně vadí.

V současné době jsou dostupná jen por iPhony a je celkem škoda, že nejsou dostupná také pro další velké výrobce např. Samsung nebo Xiaomi. Zakoupit si je můžete přímo u výrobce obchod-fixed.zone za 699 Kč s DPH.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top