Na AQ Show 2024 bylo k vidění několik českých reprosoustav a výroba

Rok se s rokem sešel a již tradičně jsem zavítal na audio akci AQ Show 2024. Českého výrobce reprosoustav AQ (Acoustique Quality) asi netřeba nějak zdlouhavě představovat, protože se jedná o dnes již legendárního výrobce. Na akci ukázal vlastní krásné reprosoustavy, ale i produkty jiných značek. Tím největším lákadlem však stále jsou high-end reprosoustavy AQ Ultima.

AQ ve svém portfoliu má spoustu modelových řad a vybrat si může každý. Těmi nejoblíbenějšími jsou údajně dostupné reproduktory AQ M25, ale myslí se i na náročné audiofily. K vidění bylo modelů více, ale nejvíce jsem si užil poslech z reprosoustavy AQ Ultima. Jejich zvukové podání je výborné a dokonale si poradí s vokály, i když u některých skladeb jsem zaslechl vyšší důraz basů. Za téměř dva miliony Kč doma chcete nejen dobře hrající, ale i vypadající reproduktory. To se AQ dle mého názoru povedlo, i když design je čistě subjektivní záležitost. I když jsem reproduktory viděl již vloni, neustále jsem se na ně na akci musel dívat. U srdíčka pak zahřeje, že jejich vývoj a výroba je čistě Česko-slovenská. 😉

Tradičně na akci nechyběla ukázka opravdu drahých a prémiových audio kabelů AudioQuest, ale také ukázka výroby. Ta v porovnání s loňskem prošla menší změnou, protože výrobce neusíná a jde stále kupředu. Cítit byla příjemná vůně dřeva, viděl jsem výrobní stroje i „kostry“ chystaných reproduktorů.

Byl to zkrátka opět zážitek. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top