HandyGram v nové verzi je kvalitní Telegram klient pro Wear OS

Chytré hodinky nám nabízí možnost číst a odepisovat zprávy. Není nutné vytahovat mobil z kapsy, ale co když chci číst a psát zprávy bez nutnosti mít u sebe mobil? Pak je ideální mít mobil s eSIM nebo Wi-Fi a mít v hodinkách podporované aplikace. Dost společností ale tvrdí, že se vývoj aplikací pro chytré hodinky nevyplácí, proto své aplikace ruší. Jednou z nich je Telegram, ale díky šikovným vývojářům si aplikaci Telegramu na displeji hodinek užijete.

O aplikaci HandyGram jsem kdysi již článek psal, ale zdálo se, že její výkon zcela skončil. Jednalo se o testovací verzi a dlouho nevyšla nová verze. Pracuje na ní totiž jeden vývojář ve svém volném čase a starý build obsahovat mnoho chyb. Dnes však vyšla očekávaná verze HandyGram v1 (Alpha 1), což je stále testovací verze, ale funguje konečně skvěle.

HandyGram je k dispozici pro chytré hodinky s Wear OS a testoval jsem ji na Xiaomi Watch 2 s Wear OS 4.0. Uživatelské prostředí aplikace je jednoduché a svižné, podporuje emotikony, gify, samolepky, posílat text s diakritikou, hlasové zprávy a díky klávesnici Gboard je možné diktovat text zpráv v češtině. Upozornění na oznámení mi fungovalo také spolehlivě.

Kde HandyGram stáhnu?

HandyGram je neoficiální klient, proto není v Obchodě Play. Musíte ho do Wear OS hodinek nainstalovat skrze bezdrátové ladění. Není to nic složitého a instalační APK soubory najdete na Githubu projektu. Jsou tam k dispozici verze V8A a V7A a záleží na procesoru vašem zařízení. Pro hodinky však využijete většinou V7A verzi.

Skenuj pro stažení APK z Githubu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top