Proč chtít chytré hodinky s Wi-Fi?

Hodinek s označením „chytré“  je na našem trhu opravdu dost, ale těch opravdu chytrých je už podstatně méně. Poměrně často jsem dotazován, k čemu je v hodinkách Wi-Fi a zda není zbytečná. Samozřejmě vždy záleží na vašem používání chytrých hodinek a pokusím se rozebrat, proč je podpora Wi-Fi sítí dobrá.

Mám Wi-Fi na hodinkách vypínat?

Pokud Wi-Fi připojení zrovna nepotřebujete, je dobré ho na hodinkách vypnout. Hodinky totiž sítě vyhledávají neustále, což se projevuje na výdrži na jedno nabití. Především u Wear OS hodinek Wi-Fi „ždíme“ akumulátor (baterii) opravdu hodně.

Proč chtít hodinky s Wi-Fi?

Ne každý Wi-Fi využije, ale ona využitelná skutečně je. Pokud máte mobil neustále u sebe, budou hodinky využívat internetové připojení z něj, ale co když někde jste bez mobilu? Pak stačí jen hodinky připojit k Wi-Fi a používat streamování hudby z podporovaných služeb nebo chatovat ve vaší oblíbené aplikaci. Jsou i LTE modely s možností využívat eSIM a mobilní data kdekoliv.

Především u hodinek Huawei se systémem HarmonyOS je super jádro systému. Je totiž z AOSP Androidu, díky čemuž můžete na hodinkách používat aplikace pro Android mobily. U moderních aplikací se obrazovka snaží přizpůsobit a já na hodinkách hrál třeba mobilní hry. Wear OS je také založen na Androidu, ale funguje na něm podstatně méně Android aplikací. Některé ale používat můžete a pokud si rádi hrajete, pak je nezbytné mít hodinky s Wi-Fi. Instalace APK souborů aplikací a her totiž není oficiální a je nutné využít bezdrátové ladění přes Wi-Fi. Díky Wi-Fi si tedy můžete užívat více aplikací.

Co když nic z toho nepotřebuji?

Pokud nechcete mít neustále možnost chatovat v Telegramu nebo jiné aplikaci, hrát si s bezdrátovým laděním a instalovat různé Android aplikace, Wi-Fi připojení nejspíš potřebovat nebudete. Ono je sice lepší a rychlejší stahovat aktualizace hodinek přes Wi-Fi připojení, ale jde to i bez toho. Hodinky bez Wi-Fi jsou často levnější a můžete tedy i ušetřit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top