Jak přidat tagy a obrázky alb do MP3 a FLAC skladeb?

I když si zakoupíte digitální verze skladeb a hudebních alb, může se stát, že neobsahují užitečné tagy a obrázek alba. Jedná se o informace, díky kterým je jejich hledání v přehrávači hudby výrazně lepší. Jak všechny informace a obrázek alba do skladeb vložit? Stačí k tomu bezplatné aplikace.

Řešení pro mobily a tablety s Androidem

Pro zařízení s Androidem existuje takových aplikací dost, ale asi nejlepší je aplikace Automatic Tag Editor. Umí totiž ihned najít skladby v interním úložišti mobilu a během chvilky najít informace a obrázek alba. Pak už jen stačí informace vybrat, povolit přístup aplikaci k úložišti a tagy do skladby uložit tlačítkem vpravo nahoře. Aby vše správně fungovalo, je nutné mít skladbu ve formátu MP3 nebo FLAC uloženou v interním úložišti ve složky „Music“.

Řešení pro Windows a MacOS

Pro počítače existuje také několik aplikací, ale ne všechny jsou v dnešní době použitelné. Vývojáři na ně často již několik let totiž kašlou. Vyzkoušet ale můžete AudioRanger. Je zcela zdarma nebo v PRO verzi za jednorázovou částku €22. Já použil bezplatnou verzi a fungovala bez problémů. Aplikaci jsem jen musel občas trochu pomoci a manuálně vlevo do tagů vyplnit informace navíc, poté spustit automatické tagování a nalezla více informací o dané skladbě. Obrázky alb najít umí z internetu také skvěle.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back To Top