Wear OS 4 do Xiaomi Watch 2 Pro přináší lepší výdrž

Před rokem jsem recenzoval chytré hodinky Xiaomi Watch 2 Pro, které mají operační systém Wear OS. Jedná se o systém poskytující opravdu úzké propojení mezi Android mobilem a hodinkami. Odepisovat můžete na jakoukoliv zprávu na softwarové klávesnici nebo diktováním v češtině, stahovat aplikace a ciferníky nebo platit přes Obchod Play. Pokud tyto hodinky máte, můžete stahovat aktualizaci na systém Wear OS 4.0. Co vlastně přináší?

threema-20240928-015949763

Obrázek 1 z 3

Výrobce na hodinky za ten rok přinesl několik aktualizací, ale často se jednalo o menší opravy známých chyb a nové bezpečnostní záplaty. Dlouho ale nepřicházela žádná aktualizace na novější systém Wear OS 4.0 a výrobci to bylo právem vytýkáno. Konečně je tu a výrobce ji postupně uvolňuje pro všechny uživatele v EU.

threema-20240928-015949172

Obrázek 5 z 8

Systém Wear OS má sice úzkou propojenost, ale právě díky tomu má horší výdrž na jedno nabití. S hodinkami jsem na starší verzi systému Wear OS 3.5 vydržel pouhý jeden den, což je opravdu málo. Aktualizace mění přístup aplikací k oprávnění a všiml jsem si výrazně lepší výdrže. Záleží na vašem používání a s vypnutou Wi-Fi hodinky vydrží 2-3 dny na jedno nabití. Svižnější je také uživatelské prostředí, lépe funguje centrum oznámení se všemi zprávami z různých aplikací a opraveny jsou známé chyby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Back To Top